X
تبلیغات
تغذیه وسلامتی

تغذیه وسلامتی
 
قالب وبلاگ
 

خواص میوه ها و سبزی ها

 

آلبالو: دارای ویتامین سی و مواد معدنی است و در تصفیه خون نقش مهمی دارد. آلبالو برای درمان

بیماری هایی چون فشار خون ، بیماری قند، کلسترول خون ، سرفه ، چاقی و زخم های پوستی نافع

است .

 

آلو: مواد فیبری و ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را دارد . آلو برای رفع تصلب شرائین ، ضعف

بینایی ، بوی بد دهان ، خلل و فرج پوست ، کم خونی ، سنگ کلیه ، سرطان و ملو درد مفید است.

 

انار : انار برای تصفیه خون ، زیبایی پوست ، درمان اسهال ، انعقاد خون ، صفرا، استفراغ ، یرقان و

بیماری قند مفید است .

 

آناناس: دارای انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن و سرشار از منگنز و ویتامین  ب۱ است .

آناناس برای درمان زخم معده ، چاقی ف کلسترون خون ، سرطان ، چربی خون ، آرتروز و مسمومیت

مفید است .

 

انبه : سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است و برای رفع بوی بد دهان ،سنگ کلیه و

مثانه ، اسهال ، سر درد، سرفه و رماتیسم مفید است . در سفید کردن دندان و سفافیت رنگ چهره

 و لاغری نیز نقش بسزایی دارد.

 

انگور : انگور  سرشار از ویتامین های ( آ، ب و سی) و  املاح  معدنی چون پتاسیم و ید است . انگور  ضد

 خستگی است . برای در مان کم خونی نیز انگور قرمز مفید است . انگور در بیماری های چون میگرن ، آرتریت

، فشار خون ، یبوست ، خستگی ، خونریزی داخلی ،سفلیس ، آبریزش چشم ، درمان چین و چروک صورت

، واریس ، رماتیسم ، سوء هاضمه ، زخم معده ، نفخ ، کولیت ، نقرس، سرطان معده ، زخم اثنی عشر، و

  عطش نافع است . از انگور می توان برای رژیم لاغری یا چاقی استفاده کرد.  

 

بادام : سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن چون منیزیم، پتاسیم ، مس ، گوگرد و ویتامین

ب۱ است . بادام برای تقویت بینایی ، تنظیم پریود زنان ، سرفه ، سوختگی ، اسهال ، سکته ، خارش

 پوست ،تقویت لثه ، اوره خون و برونشیت سودمند است .

 

با قلا : سرشار از ویتامین هایی چون(  اچ، سی ، ب )است . برای درمان سوختگی ، استفراغ، سنگ صفراء

، بی خوابی ، اسهال ، گلو درد، سرما خوردگی و کم خونی مفید است .

 

بادمجان: دارای پتاسیم و مواد رادیو اکتیو است و برای درمان بیماری های چون تنگی نفس، گوش درد ، چاقی ،

فشار خون ، تشنج ، و ناراحتی اعصاب مفید است .

 

بالنگ: برای درمان اگزما ، یرقان جوش صورت ، تنگی نفس، سردرد، تصفیه خون ، لک وپیس، تقویت قلب،  

کولیت معده ، یبوست ، برای درمان کهیر و تقویت مو مفید است .

 

بهار نارنج:برای تقویت اعضای عمومی ، رفع ناراحتی عصبی ، سکسکه ، مسمومیت ، تشنج ، سرماخوردگی ،

ناتوانی جنسی ؛ سنگ مثانه و نازایی مفید است .

 

بید مشک: برای درمان سوء هاضمه ، تب، قلب ، معده ، روده ،درمان نقرس، بی خوابی ، تنظیم قاعدگی،

سر درد ، انگل معده و تپش قلب مفید است .

 

پسته : پسته تازه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است . پسته برای رفع استفراغ ، اسهال

، لاغری، سرفه مزمن ، ماراحتی قلبی ، سکته ، قولنج ، و مسمومیت نافع است .

 

ترخون : دارای ویتامین سی فراوان است . ترخون برای درمان سکسکه ، سوء هاضمه ، زخم و جوش ، ضعف

اعصاب ، نقرس ،  رماتیسم ، دل درد ، ضعف عمومی بدن ، خون ریزی لثه  و یرقان مفید است . از ترخون برای

خوشبو کردن دهان استفاده می شود .

 

تره : دارای ویتامین سی فراوان است و املاحی چون آهن ، کسیم و پنی سیلین طبیعی است . تره برای

درمان چربی خون ، سرطان ، نقرس، سنگ کلیه و صفرا ، سرما خوردگی ، بیماری قند ، کلسترول ،چاقی،

سوء هاضمه ، خون دماغ ، جوش، سیاه سرفه ، تنگی نفس، و عفونیت روده مفید است .

 

تمر هندی : دارای ویتامین سی فراون است . تمر هندی برای درمان تب ، تنگی نفس، فرو رفتگی استخوان،

 سستی عضلات ، یرقان، مرض قند ، ورم معده، خارش و فشار خون مفید است .همچنین ملین خوبی است .

 

تمشک : دارای ویتامین (کا ، سی )است .تمشک در تصفیه خون نقش بسزایی دارد و برای درمان بیماری هایی

چون رماتیسم ، تصلب شرایین ، جوش صورت ، کک و مک ، چربی خون ، اوره خون ، دیابت ، لکنت زبان ، سنگ

کلیه ، سرطان ، اسکوربت ، فشار خون ، کندی عمل کبد، برآمدگی اطراف چشم ، سوء هاضمه ، بواسیر ،

سرخک ، زخم لثه ، آبله مرغان ، برفک دهان و خلل و فرج پوست مفید است .

 

توت : سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مفید مورد نیاز بدن است . توت سیاه آسپرین دارد . توت برای

درمان بیماری هایی چون سوء هاضمه ، زخم روده ، آبله ، اسهال، حصبه ، نفرس و لک صورت مفید است.

 

جو : مملو از ویتامین (ب) است . جو دارای هورمون زنانه فراوان است . جو ضد سرطان است و بای بیماری های

چون خارش پوست ، یبوست ، راشیتیسم ، قند خون ، گلو درد چرکی ، سوء هاضمه ، التهاب معده ، فشار خون

، حصبه و لکه های پوستی مفید است .

 

 چای : دارای آنتی بیوتیک و فلوراید است و موجب دفع سموم از بدن می شود . چای برای درمان نقرس ، مار

گزیدگی ، سکته مغزی و خستگی مفید است .

 

چای سبز : این نوع چای ضد سرطان است وبرای درمان  بیماری هایی چون تصلب شرائین ، کلسترول،

افسردگی ، سرطان سینه و کبد نافع است .

 

چغندر : دارای ویتامین ( ب۶ ) و هورمون های جنسی زنانه و اثر رادیو اکتیو است . چغندر ضد خستگی و

برای درمان  درد مفاصل ، سرطان ، دندان درد ، ورح پشت پا ، سوختگی ، ورم کلیه ، التهاب مثانه ، بیماری های

پوستی ، سوء هاضمه ، درد کلیه ، گوش درد ، یبوست ، اسهال خونی، سرفه ، سکته مغزی ، ناراحتی های

عصبی ، آنژین قلبی ، آب مروارید و سر درد مفید است .

 

خاکشیر :خاکشیر با آب گرم مدر است و بای تصفیه خون ، طول عمر ، سرماخوردگی ، عفونت روده ، جوش

صورت ، سر گیجه ، زخم ، دل درد، سوء هاضمه ، گرفتگی صدا، شوره سر ، کهیر، ترشحات زنانگی ، سنک

کلیه ، سرطان ، سرخک و مخملک مفید است.

 

خر بزه : دارای ویتامین های ( دی ، سی) و املاح  معدنی مورد نیاز  بدن است . خربزه دارای مواد رادیو اکتیو

است و برای بیماری هایی چون سرطان ، زردی رنگ چهره ف رماتیسم ، یرقان ، لکه سیاه و سفید پوستی ،

کک و مک ، سنگ مثانه ، سل ،سرفه ،نقرس و پیشگیری از سکته نافع است .

 

خرمالو : سرشار از ویتامین (سی و آ  ) است و برای بیماری هایی چون اسهال ، کمر درد ، سنگ کلیه ،

  ، کم خونی، خشکی ناخن ،سکسکه ، فشار خون، بواسیر و زخم چرکی مفید است .

 

خیار: مملو از مواد معدنی مورد نیاز بدن است و برای درمان آب مروارید ، تاول دهان ، خلل و فرج پوست ، قرمزی

چشم ، جوش صورت ، سرطان ، قند خون ، واریس، کم خونی ، یبوست ، گلودرد ، التهاب معده ؛ بیخوابی ،

سر درد، یرقان ، سرما خوردگی ، بواسیر ، نرمی استخوان  و التهاب روده مفید است .

 

ذرت : سرشار از مواد فیبری است و برای درمان ورم مثانه ، رماتیسم ، کم خونی ، سرما خوردگی ، ورم

پروستات، گرفتگی صدا ، اسهال، تصلب شرائین و چربی خون مفید است .

 

ریواس : سرشار از ویتامین( سی) است و مواد مورد نیاز بدن را در خو دارد . ریواس برای درمان جوش صورت

، یرقان ، مرض قند ، تنگی نفس ، استحگام استخوان ، سوء هاضمه ، کم خونی  و دل درد مفید است .

 

زرد آلو: سرشار از ویتامین های ( آ ، ب۱ ، ب۲ ،سی، دی ) است . زرد آلو برای پیشگیری از بیماریهایی

چون صفرا، بواسیر، انگل ،خستگی اعصاب، ترش کردن ، سرطان ریه ، سکته مغزی ، چروک پوست ، عرق

 کردن زیاد و چشم درد مفید است .

 

زغال اخته : سرشار از ویتامین سی است و برای تصفیه خون ، اسهال ، مار گزیدگی ، ورم پروستات، تب ،

 التهاب معده ، ورم معده ، سکته مغزی و اگزما مفید است .

 

زیتون : سرشار از ویتامین ای است . زیتون دارای آنتی بیوتیک است و برای بیماری هایی چون کم خونی ،

سرطان سینه ، مرض قند، بیماری کلیه ،ورم کلیه ، مسمو میت سرب، ، سنگ کیسه صفراء، سر درد ، کهیر ،

برونشیت ، یبوست ، یرقان ، بیماری های ریوی، سیاتیک ، نقرس ، تصلب شرائین و کلسترول مفید است .

 

زیره : زیره دارای هورمون گیاهی است . و برای درمان بیماری های چون تنگی نفس ، نازایی ، زردی چهره ،

یبوست ، عرق زیاد ، بواسیر و نفخ مفید است .

 

سنجد: برای درمان زردی چهره ، لاغری ، ناراحتی قلبی و مغزی ، درد مفاصل ، تکرر ادرار، ، استفراغ،

زخم روده ، سر درد، کم خونی و بواسیر مفید است .

 

سویا : سویا برای منبع پرو تئین گیاهی خوبی است و دارای هورمون  و استروژن گیاهی است . سویا برای

بیماری قند ، اعصاب ، سرطان ، نازایی، یائسگی ، سرطان سینه ، واریس و سنگ صفراء مفید است .

 

طالبی : سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن و رادیو اکتیو است . طالبی ضد سرطان است و

 برای پیشگیری از بیماری هایی چون نقرس، واریس، ورم پروستات ، فشار خون ، سکته قلبی، کلسترول،

تصلب شرائین مفید است و موجب طول عمر می شود.

 

عدس : دارای ویتامین های ( آ، ب، سی ، گوگرد ، آهن ، فسفر و کلسیم ) است . عدس برای پیشگیری از

 کم خونی  ، سرفه ، جوش دهان ، خارش چشم ، زردی صورت ، التهاب های  پوستی و لطافت پوست نقش

بسزایی دارد.

 

عناب : دارای ویتامین سی است و برای تصفیه خون ، دفع خلط، کمر درد ، سنگ کلیه و سنگ کیسه صفراء،

 تصلب شرایین ، خارش بدن ، تقویت قلب ، سرطان ، امراض مقعد فشار خون ، رماتیسم ، درد کلیه ، نقرس ،

بیخوابی ، خون ریزی ، رخم چرکی ، خستگی ، سرما خوردگی ، مخملک و خون دماغ مفید است .

 

غوره  : ضد بلغم و سودا آور است . غوره ضد تاول و خارش ، بوی بد عرق بدن ، مفید برای آرتروز، قند خون ،

چربی خون ، یبوست ، زخم معده ، بی  خوابی ، مرض قند ، سر درد ، چاقی ، آبریزش چشم ، سکته مغزی ،

استفراغ ، فشار خون و یرقان است .

 

فلفل سبز و قرمز : حاوی ویتامین سی فراوان و آنتی بیوتیک است  . فلفل برای استحکام لثه ، سوء هاضمه

سرما خوردگی ، یبوست ، برونشیت ، سرطان ، سیاه سرفه ، میگرن ، اسید اوریک ، افسردگی ، یبوست ،

التیام زخم ، کمر درد، و رماتیسم  مفید است .

 

فندق : سرشار از ویتامین های ( ب۱، ای و ب۲ ) است  و برای ورم روده ، سنگ کلیه ، سرطان ، تصفیه خون

 بیماری قند ، زردی چهره ، چاقی ، فشار خون ، آنفلو انزا ، سوزاک ، مو خوره ،سرفه مزمن همراه با عسل

 مفید است.

 

کدو حلوایی : برای دفع سموم بدن ، گلو درد ، خستگی ، یرقان ، بیماری قلب، زخم مثانه ، مننژیت ، سرطان

، اختلال هاضمه ،بواسیر، ورم پروستات ، جنون ، بیخواب ، گل مژه ، عطش ، و اریس و رماتیسم مفید است و

موجب طول عمر می شود .

 

کدو مسمایی : انسولین گیاهی دارد و ضد فشار خون ، قند خون ، رماتیسم ، اوره خون و چربی خون است .

 

کشمش : سرشار از ویتامین (کا) است و دارای پتاسیم ، مس ، فیبر گیاهی و آسپرین است . کشمش پر

کالری و مغذی است . کشمش ضد نقرس وبرای پیشگیری از بیماری هایی چون اسید اوریک ، تصلب شرائین

ضعف حافظه ، یرقان ، اوره خون و در کنترل کلسترول و درمان کم خونی مفید است .

 

کنجد : عامل تصفیه اشعه مادون قرمز و ماورای بنفش است . کنجد ضد سودا ، نرم کننده صدا ، مسکن

، ضد تصلب شرائین ، بی خوابی ، بواسیر ، مار گزیدگی ، خون مردگی ، سکته ، گرفتگی عروق و سنگ کلیه

است و برای تقویت حافظه و مو نیز مفید است . مصرف کنجد در هوای آلوده به کاهش عوارض آن کمک می کند.

 

کنگر : دارای ویتامین (ای ) فراوان و املاح مورد نیاز بدن است و برای تصفیه خون ، نفخ معده ، لاغری ، فشار

خون ، کهیر ، میگرن ، واریس و سرما خوردگی مفید است .

 

کیوی : دارای ویتامین (سی) و مواد معدنی مورد نیاز بدن است . کیوی برای تصفیه خون، تصلب شرائین ،

سرما خوردگی ، فشار خون ، آب مروارید، ترد کردن گوشت ، مرض قند ، سوء هاضمه ، زخم معده ، سرطان

سکته مغزی ، چربی خون ، تکرر ادرار ، پف زیر چشم ، اوریون ، مننزیت ، رفع خستگی و یبوست مفید است . 

 

گردو : دارای منیزیم ، پتاسیم ، فسفر ، مس  و روی  است . گردو ضد جوش صورت ، سرطان ، زگیل ، جرب،

گزیدگی حشرات ، لاغری ، مرض قند ، آبسه کبدی ، سوء هاضمه ، تصلب شرائین ، نرمی استخوان ، بواسیر

، فلج ، اسهال خونی ، نقرس، ورم پروستات و سر درد مزمن است . گردو برای تقویت حافظه نیز مفید است .

 

گریپ فروت : سرشار از ویتامین (سی) است . و برای سوء هاضمه ، بواسیر ، تصفیه خون ، تورم ریه ، چاقی،

 شکنندگی مو و فشار خون  مفید است .

 

گشنیز : حاوی ویتامین ( سی ) فراوان است و برای بی خوابی ، خارش پوست ، شب کوری ، زخم زبان ،

سوزش و سختی ادرار ، نار حتی های کبدی و کلیوی ، خون دماغ ، اوره خون ، مرض قند  ، سوء هاضمه ،

تشنج ، انگل معده ، حصبه ، قلب ، اسید اوریک ، نقرس ، چاقی ، سرطان پوست ، جوش در دهان ، بواسیر

و خارش پوستی مفید است و گشنیز خواب آور نیز هست .

 

گندم  : برای پیشگیری از بیماری هایی چون تصلب شرائین ، سرماخوردگی ؛ فلج مغزی ، پرکاری تیروئید ،

اعصاب ، بهت زدگی ، کیسه صفراء، اگزما و لک صورت مقید است . گندم برای طول عمر و استفاده از

ماسک جوانه گندم برای زیبایی مفید است .

 

گوجه سبز : مملو از ویتامین ( سی) است و برای اسهال خونی ، اسید اوریک، استفراغ، مرض قند ، رماتیسم ،

ورم روده،  انگل ، کلسترول ، التهاب صفراء ، کم خونی و نقرس مفید است. گوجه سبز مدر و ملین نیز هست .

 

 لوبیا قرمز : لوبیا چیتی ، چشم بلبلی ، و لوبیای سفید و قزمز سرشار از ویتامین (ب) است و برای جلوگیری

 از سقط جنین ، خون دماغ، سکته مغزی و فشار خون مفید است .

 

لیمو شیرین : ضد استفراغ ، اسهال خونی ، سرما خوردگی ، سرفه ، سوء هاضمه ، میگرن ، اسکوربوت ،

کلسترول ، تصلب شرائین ، سردرد ، یرقان ، سوزاک و ناراحتی لثه است .

 

 موز : دارای ویتامین های ( ب۱، ب۲ ، آ و آنتی بیو تیک) است . موز ضد  اسهال، لاغری ، خون ریزی ، نقرس،

پروستات، کچلی ، شوره سر ، آنفلونزا ، ، خارش ، کلسترول ، صرع ، ورم معده ، چاقی ، زخم اثنی عشر، امراض

قلبی ، جرب ، یرقان ، تب ، سوء هاضمه ، اسید اوریک ، سرفه ، برونشیت مزمن ، زخم معده و زیاد کننده

ترشحات جنسی مردانه است .

 

موسیر : سرشار از ویتامین (سی ) است و برای التیام زخم ، شوره سر ، سرطان ،شکاف استخوان ،

سستی بدن ، مرض قند ، دل درد ، لکه سیاه پوست ، مسمومیت و در بیخوابی مفید است .

 

مویز:  مملو از پتاسیم است و برای بیماری هایی چون سوء هاضمه ، نفخ ، یرقان ، سرطان پوست ، نقرس ،  

 اسید اوریک ، کچلی ، ورم بیضه، تنگی نفس، لک ناخن ، ناراحتی قلبی و ریه و کبد مفید است .مویز برای

طول عمر ، تقویت حافظه و تکرار ادرار بسیار سود مند است .

 

نارنج : برای تقویت بینایی ، بر طرف کردن بف زیر چشم و خلل و فرج پوست ، ، رفع سر درد ، تشنج عصبی ،

خستگی ،  خارش، افسردگی ، سوء هاضمه ، دل پیچه ، طاسی ، گلو درد ، یبوست ، اسهال خونی ، یرقان

و نیش حشرات مفیداست .

 

نخود سبز : داری ویتامین (ب ) فراوان است و برای فشار خون ، تشنج عصبی ، بواسیر ، دندان درد ، نقرس، کمر

درد ، کلسترول ، صرع ، گرفتگی صدا ، خارش پوست ، طحال ، گواتر ، انگل معده ، تقویت مو ، کم خونی ، خون

دماغ، پروستات، کک و مک و  سرطان پروستا ت مفید است .

نعناع: برای نفخ ، سوء هاضمه، سکسکه ، دندان درد ، بد بویی دهان ، سر درد، سرخی پوست ، اسهال، اگزما،

تصفیه خون ، نارحتی قلبی ، بواسیر ، یرقان ، انگل روده ، بی خوابی ، ، کلسترول ، تصلب شرائین ، فشار خون ،

 نارا حتی اعصاب ، و سرما خوردگی مفید است . نعناع برای پیشگیری از حصبه نقش مهمی دارد.

 

والک : سیاه کننده مو و برای بیماری هایی چون  ، سوء هاضمه ، کلسترول ، سوزش معدعه ، تصلب شرائین ،

تنگی نفس ، ناراحتی اعصاب، فشار خون ، اختلال قاعدگی و اسکوربوت مفید است . والک در تصفیه خون و

باز کردن رنگ چهره نقش مهمی دارد.

 

هل : ضد خستگی ، استفراغ ، مدر ، سوء هاضمه ، نقرس ، بی خوابی ، میگرن ، انسداد کبد ، صرع ، سنگ 

 کلیه و  کیسه صفرا است . برای رفع بوی بد دهان نیز موثر است .

 

هندوانه : ضد خارش پوست ، فشار خون ، حصبه ، سوء هاضمه ، کم خونی ، ورم پروستات ، نار حتی کلیه ،

سنگ کلیه و مثانه ، یرقان ، ورم طحال ، اسید اوریک ، نقرس ، تب عفونی و عطش است . در افزایش شیر

مادر نیز تاثیر دارد. بیماران دیابتی باید در خوردن آن احتیاط کنند.

 

                                                       منبع : کتاب آشپزی جدید و غذا ذرمانی

                                                               تالیف و ترجمه : پروین کازرونی

 

 

 

 

[ شنبه 1389/06/27 ] [ 17:48 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

پیتزا مخلوط با خمیر سریع

مواد لازم

خمیر سریع طبق دستور داده شده                                      به مقدار لازم

کالباس                                                                       ۵۰۰ گرم

سوسیس                                                                    ۵۰۰ گرم

قارچ                                                                             ۳۵۰ گرم

پنیر پیتزا رنده شده                                                              ۲ بسته

گوجه فرنگی                                                                      ۵۰۰ گرم

فلفل دلمه ای                                                                      ۲ عدد

روغن مایع                                                                           ۴ قاشق سوپخوری

سس گوجه فرنگی                                                                به میزان دلخواه

طرز تهیه

فلفل را به فرم دلخواه خرد کرده در روعن تفت می دهیم .قارچ را نیز خرد کرده با رو غن  تفت داه و سوسیس

را نیر خرد کرده تفت می دهیم.  مواد که سرد شد . خمیر پیتزا را در قالب مورد نظر  که کف آن را چرب کردیم

پهن کرده رو خمیر کی پنیر رنده شده ریخته و مواد را می چینیم در انتها پنیر روی مواد ریخته و در پنجره وسط فر 

 را حرارت ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه می پزیم . کمی که سرد شد با پیتزا بر به قطعات دلخواه بریده سرو

می کنیم . سس گوجه فرنگی را می توان بعد ریختن پنیر روی مواد اضافه کرد و یا هنگام سرو کردن پیتزا.

 

 

[ یکشنبه 1389/06/21 ] [ 15:59 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

خوراک میگو با سس و سیب زمینی

میگو پاک کرده                                                 نیم کیلو

سیب زمینی                                                     ۳ عدد

پیاز متوسط                                                       ۱ عدد

رب گوجه فرنگی                                                 ۲ قاشق سوپخوری

روغن                                                                به مقدار لازم

نمک ،زردچوبه ، دارچین وفلفل                                  به مقدار لازم

طرز تهیه

پیاز را نگینی خرد کرده با دوقاشق غذا خوری روغن تفت می دهیم تا سبک شود . زردچوبه را افزوده کمی

تفت می دهیم آنگاه میگو را به پیاز اضافه می کنیم در همین فاصله سیب زمینی های نگینی شده را در

ظرفی جدا سرخ می کنیم .میگو که تفت داده شد، رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و فلفل و دارچین

و نمک را به آن می زنیم . در ادامه سیب زمینی های سرخ شده را به میگوی آماده شده با سس گوجه

فرنگی می افزاییم.در جنوب کشور برخی این غذا را با پلو سرو می کنند. می توان به جای رب گوجه فرنگی

کشمش  یا زرشک تفت داده شده  با شکر   و زعفران را جایگزین کرد و مواد را لای برنج آبکش قرار داد و

 پلو میگو پخت.

 

 

[ یکشنبه 1389/06/21 ] [ 15:45 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

پیراشکی گوشت

مواد میانی پیراشکی

گوشت چرخ کرده                                                   ۳۰۰ گرم

سیب زمینی آب پز                                                  ۳ عدد

جعفری خرد شده                                                  ۳ قاشق غذا خوری

هویج نگینی شده                                                   ۲ عدد متوسط

رب گوجه فرنگی                                                     ۲ قاشق غذا خوری

روغن مایع                                                             ۲ قاشق غذا خوری

زرد چوبه                                                               ۱ قاشق چایخوری

 

 مواد لازم خمیر پیراشکی 

مایه خمیر                                                             ۲ قاشق سوپخوری

شیر ولرم                                                              ۵/۱ لیوان

بهبود دهنده                                                           ۲/۱ قاشق چایخوری

تخم مرغ                                                                ۲ عدد

نمک                                                                     به مقدار لازم

شکر                                                                    ۱ قاشق سوپخوری

روغن برای سرخ کردن                                                به مقدار لازم

طرز تهیه خمیر پیراشکی

مایه خمیر را با شیر ولرم و شکر مخلوط کرده می گذاریم تا عمل آید . بعد تخم مرغ ها را در ظرف مناسبی

شکسته و هم می زنیم . مایه خمیر عمل آمده را به آن می افزاییم و آرد را الک کرده و مخلوط می کنیم در

همراه آرد بهبود دهنده را هم افزوده دقت می کنیم تا خمیر لطیفی بدست آید .به حدی که آرد به دست

نچسبد. ۱ ساعت به خمیر زمان می دهیم تا حجم آن دو برابر شود .

طرز تهیه مواد میانی

پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت می دهیم تا سبک شود  . بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کرده

و کمی که سرخ شد هویج  رنده شده را می افزاییم. کمی تفت که داده شد رب گوجه فرنگی را اضافه

 کرده مجدد مواد را هم میزنیم و بعد نمک و زردچوبه را به مواد می زنیم وسیب زمینی  اب پز رنده شده را

را آخر سر به مواد می زنیم و مخلوط می کنیم . مواد را می گذاریم سرد شود .

پیچیدن و سرخ کرد پیراشکی

کمی آرد روی تخته کار ریخته خمیر  را به صورت  گرد قالب می زنیم . برای این  کار می توان از یک لیوان

استفاده کرد . از مواد میانی درون آن نهاده به شکل قطاب شکل می دهیم . اگر مایل بودید ، پیراشکی

گرد شود به اندازه یک نارنگی از خمیر بردارید وسط آن را گود کنید مواد را درون آن قرار دهید و دوباره

شکل توپی به خمیر دهید و مثل کلوچه فرم دهید. روی پیراشکی گرد شده را می توان مثل کلوچه

نقش انداخت. ظرف کوچکی ، ترجیحا تفلون را روغن سرخ کردنی ریخته و بعد از داغ شدن پیراشکی را در

آن سرخ می کنیم .این غذا با سس کچاب تند سرو می شود.

 

 

[ شنبه 1389/06/20 ] [ 22:58 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

سمبوسه خرما

مواد لازم

پودر مایه خمیر                                              ۲ قاشق چایخوری

شکر                                                          ۱ قاشق سوپخوری

شیر ولرم                                                      ۵/۱ پیمانه( ۳۷۵ میلی لیتر)

آرد                                                             ۵۰۰ گرم

تخم مرغ                                                      ۲ عدد

ادویه : پودر ( سیاه دانه ، زیره، گل رنگ )               مجموعا ۱ قاشق سوپخوری

مواد میانی سمبوسه

خرما هسته گرفته و چرخ شده                           ۳۰۰ گرم

مغز گردوی چرخ شده                                       ۱۵۰ گرم

روغن کنجد برای سرخ کردن                                 به مقدار لازم

طرز تهیه

پودر مایه خمیر و شکر را داخل شیر ولرم بریزید. بعد روی آن را بپوشانید تا مایه خمیر فعال شود.

در ظرف مناسبی آرد را الک کرده و مایه خمیر عمل آمده را با تخم مرغ و ادویه ها به آن بیفزایید و

مخلوط کنید. مواد را ۵ دقیقه ورز دهید و روی خمیر را پوشانده و ۱ ساعت به آن استراحت دهید  تا

حجم آن دو برابر شود . اکنون خمیر را در یک سطح ارد پاشی شده بار کنید و با قالب گرد ، قالب بزنید

و در وسط خمیر مواد میانی را بگذارید و دور آن را مانند قطاب بپیچید .آمگاه سمبوسه ها را در روغن

سرخ کنید. و در صافی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

طرز تهیه مواد میانی

خرما و گردو را با هم مخلوط کنید.

[ شنبه 1389/06/20 ] [ 17:22 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

دوشس سیب زمینی

مواد لازم

سیب زمینی پخته و پوره شده                                    ۲۴۰ گرم

کره یا مار گارین نرم                                                   ۶۰

تخم مرغ                                                                 ۳ عدد

جوز هندی رنده شده                                                 ۴/۱ قاشق چایخوری

نمک و فلفل                                                           به میزان لازم

طرز تهیه

سیب زمینی را تا داغ است پوست کنده درون کاسه ای بریزیدو نیمی از کره را با ۱ عدد زرده تخم مرغ

جوز هندی و نمک وفلفل مخلوط کنید .روی مایه را صاف کنید و باقیمانده کره را روی ان بمالید.

با  قیف پارجه ای و ماسوره دندانه دار به شکل دلخواه فرم دهید. ۱ تخم مرغ باقی مانده را با چنگال

بزنیدو روی سیب زمینی ها بمالید. مواد آماده شده را در سینی فر طبقه وسط با حرارت ۲۰۰درجه ی

سانتیگراد قرار دهید.وقتی دوشس ها طلایی شد  آنها را از فر در آورید. از دوشس ها برای تزیین غذا های

گوشتی و ماهی می توان استفاده کرد.

[ شنبه 1389/06/20 ] [ 17:0 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

نکات ریز خانه داری

برای اینکه بعد ازشست و شو ، ظرف شما براق و کاملا تمیز باشد، می توانید در هنگام شستن ،

چند قطره آمونیاک یا سرکه درون آب بریزید و آنها را شست و شو دهید.

برای تمیز کردن قابلمه سوخته!

بهترین روش این است که در کف آن مقداری جوش شیرین و کمی آب بریزید و بگذارید چند ساعت

بماند . با این روش می توانید ظروفی که ته آنها غذای سوخته جرم مقاوم به جا نهاده پاک کنید.

روش شست و شوی ظروف کریستال

بهتر است در ظرف مناسبی یک لیتر آب و ۳۰۰ میلی لیتر سرک بریزید و ظروف را با این محلول آبکشی

کنید و بگذارید در معرض هوا خشک شود.

روش جدا کردن دولیوان تو هم رفته !

بهتر است لیوان بالایی را با آب سرد پر کنید و لیوان زیری را در آب داغ قرار دهید و به آرامی آنها را  از

هم جدا کنید.

                                                         منبع : نشریه آشپز باشی سال ۸۶ -شماره ۱۲

[ شنبه 1389/06/20 ] [ 16:22 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

داستانک

کیک بهشتی مادر بزرک

پسر کوچکی برای مادر بزرگش توضیح می دهد که چگونه همه چیز ایراد دارد : مدرسه ، خانواده ،

دوستان و.....

مادر بزرگ که مشغول پختن کیک است ، از پسر کوچولو می پرسد که کیک را دوست دارد؟ و پاسخ

 پسر کوچولو البته مثبت است .

روغن چطور؟

نه!

و حالا دوتا تخم مرغ چی؟

نه مادر بزرگ!

 آرد چی؟ از آرد خوشت می آید؟ جوش شیرین چطور؟

نه مادر بزرگ! حالم از همه شان به هم می خورد.

 بله ، همه این چیز ها به تنهایی بد به نظر می رسند . اما وقتی به درستی با هم مخلوط شوند ،

یک کیک خوشمزه درست می شود .

خداوند هم به همین ترتیب عمل می کند . خیلی از اوقات تعجب می کنیم  که چرا خداوند باید

بگذارد ما چنین دوران سختی را بگذرانیم . اما او می داند که وقتی همه این سختی ها را به درستی

 در کنار هم قرار می دهد ، نتیجه همیشه خوب است . ما تنها باید به او اعتماد کنیم.در نهایت همه

این پیشامد ها با هم به یک نتیجه فوق العاده می رسند.

 

[ پنجشنبه 1389/06/18 ] [ 20:35 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

زیبایی از درون طبیعت

پوشش با ماست چکیده

( مخصوص پوست های خشک)

ابتداء تفاوت ماسک و پوشش بیان می شود. فرق بین ماسک و پوشش در این است که در این

روش به کمک یک تکه پارچه نازک سلولزی با یک گاز طبیعی - که ناحیه دهان و بینی آن سوراخ

شده است - روی صورت پوشانده می شود.

مواد لازم

ماست چکیده                                                   ۲ قاشق غذا خوری

خامه                                                               ۱ قاشق غذا خوری سر صاف

توت فرنگی له کرده                                              ۳ عدد بزرگ

 عسل                                                              ۱ قاشق غذا خوری

 روش تهیه

 ماست و خامه را به توت فرنگی کاملا له کرده بیفزایید و خوب مخلوط کنید . آن گاه عسل را نیز اضافه کرده

و روی پوست صورت و گردن خود قرار دهید و با دستمال سلولزی روی آن را بپوشانیدو بگذارید ۲۰ دقیقه بماند

. بهتر است به صورت دراز کش در حالت استراحت باقی بمانید . سپس آن را با آب ملایم بشوئید و خشک کنید

و به مدت ۵ دقیقه حوله ای را که از قبل در جایخی ( فریزر ) گذاشته اید ، روی آن قرار دهیدتا  اثرات معجزه

آسای آن بر خوردار شوید.

                                                 منبع : نوشته دکتر نگار بهروز - مجله آشپز باشی

[ پنجشنبه 1389/06/18 ] [ 20:20 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

زیبایی از درون طبیعت 

ماسک عسل با تمشک

تمشک تازه                                                ۱۰۰ گرم

عسل                                                       ۲۰ گرم معادل ۱ قاشق غذا خوری پر

زرده تخم مرغ                                               ۱ عدد

بادام آسیاب شده                                         ۲۰ گرم

 روش تهیه

تمشک را کاملا له کنید. عسل ، زرده تخم مرغ و بادام آسیاب شده را با آن مخلوط سازیدو به مدت ۳۵

دقیقه روی صورت و گردن خود قرار دهید.سپس با آب ملایم بشوئید.

خواص این ماسک

این ماسک منافذ پوست را که بیش از حد باز شده به حالت طبیعی بر می گرداند، افتادگی پوست را رفع کرده

 باعث صافی و کشیدگی پوست بویژه روی پوست عای که خشک هستند و در افراد بالای ۴۵ سال موثر است .

 

                                                                      منبع:  مجله آشپز باشی  - نوشته دکتر نگار بهروز

[ پنجشنبه 1389/06/18 ] [ 20:6 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

فرشته یک کودک

کودکی که آماده تولد بود ، نزد خدا رفت و از او پرسید: " می گویند فردا شما من را به زمین می فرستید

، اما من به این کوچکی و بدون هیچ کمکی چگونه می توانم برای زندگی به آنجا بروم؟"

خداوند پاسخ داد :" از میان  بسیاری از فرشتگان ، من یکی را برای تو در نظر گرفته ام . او در انتظار توست

و از تو نگهداری خواهد کرد."

اما کودک هنوز مطمئن نبود که می خواهد برود یا نه .

اینجا در بهشت ، من هیچ کاری جز خندیدن و آواز خواندن ندارم و اینها برای شادی من کافی هستند.

خداوند لبخند زد :" فرشته تو برایت آواز خواهند خواند و هر روز به تو لبخند خواهد زد. تو عشق او را

احساس خواهی کرد و شاد خواهی بود ."

کودک ادامه داد :" من چطور می توانم بفهمم مردم چه  می گویند وقتی زبان آنها را نمی دانم ؟ "

خداوند او را نوازش کرد و گفت :فرشته تو ، زیبا ترین و شیرین ترین واژه هایی را که ممکن است بشنوی

در گوش تو زمزمه خواهد کرد و با دقت و صبوری به تو یاد خواهد داد که چگونه صحبت کنی ."

کودک با ناراحتی گفت : وقتی می خواهم با شما صحبت کنم ، چه کنم ؟

خداوند برای این سوال هم پاسخی داشت: فرشته ات دستهایت را کنار هم می گذارد و به تو یاد می دهد

که چگونه دعا کنی .

کودک سرش را بر گرداند و پرسید : شنیده ام که در زمین انسانهای بدی هم زندگی می کنند .چه کسی

از من محافظت خواهد کرد.

فرشته ات از تو محافظت خواهد کرد، حتی اگربه قیمت جانش تمام شود. کودک با نگرانی ادامه داد : اما

من  به این دلیل که دیگر نمی توانم شما را ببینم ، ناراحت خواهم بود.

خداوند لبخند زد و گفت که: فرشته ات همیشه در باره من با تو صحبت خواهد کرد و به تو راه بازگشت نزد

 مرا خواهد آموخت ، گرچه من همواره در کنار تو خواهم بود .

در آن هنگام بهشت  آرام بود، اما صداهایی از زمین شنیده می شد . کودک می دانست که باید به  زودی

سفرش را آغاز کند . او به آرامی یک سوال دیگر از خداوند پرسید: خدایا! اگر باید همین حالا بروم ، لطفا نام

فرشته ام را به من بگویید.

خداوند شانه اورا نوازش کرد و پاسخ داد : نام فرشته ات اهمین ندارد  به راحتی می توانی اورا مادر صداکنی.

 

 

[ دوشنبه 1389/06/15 ] [ 21:58 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

آیا مصرف موم همراه عسل خواص درمانی دارد؟

از دیر باز تا کنون عسل طبیعی را برای درمان بسیاری از بیماریها مفید دانسته و بر این باورند که به علت

داشتن  آنتی بیوتیک و آنزیم دیاستاز ضد میکروب می باشد.علاوه بر آن ، به علت آنتی اکسیدان های موجود

در عسل این ماده غذایی برای سلامت قلب و عروق مفید است . عسل طبیعی از پوست محافظت کرده و

 به عنوان ماده ضد پیری معرفی می گردد. حتی در برخی اظهار نظر ها ادعا شدکه عسل دستگاه گوارش را

پاک کرده و در تقلیل عفونت های معده به خصوص عفونت های ناشی از هلیکو باکترپیلوری اثر بخش است .

در ضمن صمغ موجود در عسل  از سفت شدن دیواره عروق خونی جلوگیری کرده و حالت ارتجاعی آن را

افزایش می دهد و با خون رسانی بهتر به مغز و اعصاب به افزایش حافظه و یاد آوری بهتر کمک می کند .

در عسل های  فرآوری نشده در کنار موم ماده ای به برموم نیز وجود داردکه دارای خاصیت ضد سرطانی و

ضد قارچی است و در برخی کشور های تولید و عرضه کننده عسل از برموم صمغ درختان برای پوشش قرص

و کپسول های آنتی بیوتیک و انواع کرم های پوستی و خمیر دندان نیز استفاده می شود . گر چه خاصیت ضد

 میکروبی عسل پس از گرم شدن یا در معرض آفتاب قرار گرفتن کاهش می یابد، ولی در برخی موارد احتمال

آلوده شدن عسل طبیعی به اسپور عامل بوتولیسم وجود داردو به همین دلیل مصرف آن برای کودکان زیر یک

سال ممنوع می باشد . همچنین در عسل تصفیه و پاستوریزه نشده  دانه های گرده گل ها و گیاهان وجود

داردکه در برخی افراد که زمینه آلرژی و حساسیت دارند ، ممکن است ایجاد کهیر یا راش های پوستی ، و

خس خس سینه و آسم کند. این حالت در کودکان با وسعت و شدت بیشتری ایجاد می شود و از این نظر

بهتر است به کودکان زیر چهار سال عسل داده نشود. بعد از سن چهار سالگی نباید عسل از برنامه غذایی

نمود. در خاتمه یاد آوری می شود عسل تصفیه نشده با موم حاوی مقار کمی از ویتامین های  ب۱ (تیامین)

، ب۲ ( ریبوفلاوین ) ،ب۳ (نیاسین ) ، ب۵ ( اسید پانتونیک) ، ب۶ ( پیرویدوکسین ) و اسید اسکوربیک

( ویتامین سی ) و اسید گلو تامیک می باشد و جدا سازی موم (شان) از عسل با هر شرایطی موجب 

کاهش ویتامین ها و سایر ترکیبات طبیعی آن می گردد.

                                                                      منبع مقاله دکتر مظهری - دنیای تغذیه شماره -۸۵

[ دوشنبه 1389/06/15 ] [ 21:27 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

قدرت کلمات

چند قورباغه از جنگلی عبور می کردند که ناگهان دوتا از آنها به داخل گودال عمیقی افتادند. بقیه

قورباغه ها، در کنار گودال جمع شدند و وقتی دیدند که گودال چقدر عمیق است ، به دو قورباغه

دیگر گفتند که دیگر چاره ای نیست ، شما به زودی خواهید مرد.

دو قورباغه ، این حرفها را نشنیده گرفتند و با تمام توانشان کوشیدند که از گودال بیرون بپرند.اما

قورباغه های دیگر ، مدام می گفتند که از تلاش دست بردارند ، چون نمی توانند از گودال خارج شوند

و خیلی زود خواهند مرد .

بالاخره یکی از دو قورباغه ، تسلیم گفته های دیگر قورباغه ها شد و دست از تلاش برداشت . سر انجام

به داخل گودال پرت شد و مرد. اما قورباغه دیگر با تمام توان برای بیرون آمدن از گودال تلاش می کرد .

هرچه بقیه قورباغه ها فریاد می زدند که تلاش بیشتر فایده ای ندارد، او مصمم تر می شد، تا اینکه عاقبت

از گودال خارج شد.

 وقتی بیرون آمد ، بقیه قورباغه ها از او پرسیدند :" مگر تو حرفهای ما را نمی شنیدی ؟"

معلوم شد که قور باغه ناشنواست . در واقع او در تمام مدت فکر می کرد که دیگران او را تشویق می کنند.

 

[ دوشنبه 1389/06/15 ] [ 19:0 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

 

کباب دیگی با چلو

گوشت چرخ کرده مخلوط (گوسفندو گوساله)                                     ۷۰۰ گرم

پیاز بزرگ                                                                                    ۲ عدد

نمک                                                                                         به مقدار لازم

برنج                                                                                          ۵۰۰ گرم

روغن مایع                                                                                  به مقدار لازم

نمک                                                                                         به مقدار لازم

گوجه فرنگی                                                                                نیم کیلو                                

طرز تهیه

 برنج را قبلا می خیسانیم  . بعد پیاز را با رنده ریز رنده کرد با گوشت و نمک خوب ورز می دهیم . سپس در

ماهیتابه  پهن کرده و روی حرارت ملایم می گذاریم و درب ماهیتایه را مبندیم . میتوان به گوشت آماده شده

برای کباب دیگی فرم داد و یا بصورت ساده در ماهیتابه قرار دهیم . بعد ا اتمام آب کباب آن را با چلوی ساده

و گوجه فرنگی کباب شده سرو می کنیم .

[ یکشنبه 1389/06/14 ] [ 22:47 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

 

 

نان  تو پر با کالباس ،ذرت و...

 

خمیر نان

مایه خمیر                                                   ۲ قاشق غذا خوری

تخم مرغ                                                    ۱ عدد

بهبود دهنده                                               ۲/۱ قاشق مربا خوری

شکر                                                         ۱ قاشق غذا خوری

نمک                                                         ۱ قاشق چایخوری

آرد سفید                                                   ۱قاشق مربا خوری

آب ولرم مایل به گرمی                                   ۵/۱ لیوان

آرد سفید                                                    ۴ لبوان

روغن مایع                                                   ۳/۲ لیوان

طرز تهیه خمیر

مایه خمیر ، شکر، آرد ، نمک و آب ولرم را مخلوط کرده ، ۱۰ دقیقه بعد که پف کرد تخم مرغ و روغن را اضافه کرده

بهبود دهنده را به آرد اضافه کرده و آرد را کم کم اضافه تابه دست نچسبد و خمیر لطیفی به دست آید.۱ ساعت

به خمیر زمان می دهیم تا حجم ان افزایش یابد بعد آن را ورز داده دوباره ۳۰ دقیقه می گذاریم بماند.

مواد درونی نان

کالباس خشک                                                        نیم کیلو

کنسرو ذرت                                                            ۱ قوطی

کنسرو نخود فرنگی                                                   ۱ قوطی

پنیر پیتزا رنده شده                                                   ۲ بسته

گوجه فرنگی                                                           نیم کیلو

 زرده تخم مرغ برای رومال                                            ۱ عدد

شیر                                                                      ۲ قاشق غذا خوری

روغن مایع                                                               ۱ قاشق سوپخوری

آماده سازی خمیر نان شکم پر

مواد درونی نان را خرد کرده و بعد از پهن کردن خمیر درون خمیر نهاده به شکل دلخواه فرم میدهیم .

بعد از گذاشتن مواد درون خمیر و شکل دادن آن برای رویه خمیر زرده را با شیر و روغن مخلوط کرده روی نان

با برس می مالیم .می توان از مواد درونی مثل کالباس ، پنیر و گوجه فرنگی ، روی نان ها قرار داد.

نان را  روی پنجره وسط فر با دمای ۱۷۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه را می پزیم. درون فر باید یک ظرف آب

قرار داد تا نان ها لطیف شوند.

[ یکشنبه 1389/06/14 ] [ 22:38 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

سوپ مرغ با نودل

ران یا سینه مرغ                                                  ۳۵۰ گرم

کرفس خرد شده                                                 ۱ لیوان

برنج آشی                                                        ۲/۱ فیجان

جو پرک                                                            ۲/۱ فنجان

پیاز                                                                 ۲/۱ فنجان

نودل                                                                ۱ بسته

پیاز                                                                  ۱ عدد

نمک و زرد چوبه                                                   به مقدار لازم

آب                                                                  به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا مرغ را با پیاز و زرد چوبه و آب روی اجاق می گذاریم .سپس  بعد از ۱۵ دقیقه کرفس خرد شده و جو

پرک را با برنج اشی که قبلا شسته و خیسانده ایم اضافه می کنیم . نمک را نیز اضافه کرده ده دقیقه قبل

پایان پخت  مرغ را از ظرف خارج کرده و ریش ریش می کنیم، نودل را اضافه کرده بسته چاشنی همراه نودل

را هم اضافه می کنیم بعد از ده دقیقه گوشت مرغ را خرد شده را اضافه کرده چند دقیقه بعد زیر شعله را

 خاموش می کنبم.

 

[ یکشنبه 1389/06/14 ] [ 22:19 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

چقدرما فقیر هستیم!!

روزی یک مرد ثروتمند ، پسر بچه کوچکش را به یک ده برد تا به او نشان دهد ، مردمی که در آنجا

زندگی می کنند ، چقدر فقیر هستند. آن دو یک شبانه  روز در خانه محقر یک روستایی مهمان بودند.

در راه باز گشت و در پایان سفر ، مرد از پسرش پرسید: نظرت در مورد مسافرتمان چه بود؟

پسر پاسخ داد: عالی بود پدر!

پدر پرسید: آیا به زندگی آنان توجه کردی؟

پسر پاسخ داد : بله پدر!

و پدر پرسید : چه چیزی از این سفر یاد گرفتی؟

 پسر کمی اندیشید و بعد به آرامی گفت : فهمیدم که ما در خانه یک سگ داریم و آنها چهار تا. ما در

حیاطمان یک فواره داریم و آنها یک رودخانه ای دارند که نهایت  ندارد. ما در حیاطمان فانوسهای تزیینی

داریم و آنها ستارگان را دارند. حیاط ما به دیوار هایش محدود می شود اما باغ آنها بی انتهاست .

با شنیدن حرفهای پسر، زبان مرد بند آمده بود . پسر بچه اضافه کرد " متشکرم پدر، تو به من  نشان

دادی که ما چقدر فقیریم " !!!

[ سه شنبه 1389/06/09 ] [ 18:43 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

ماسک نعناع و خیار و شیر

اگر از آن دسته افرادی هستید که روزانه از مواد آرایشی مختلف استفاده می کنید خواندن این مطلب

برایتان بسیار مفید است .اگر به محتویات تشکیل دهنده کرم های مخصوصی که برای صورتتان استفاده

می کنید بیشتر توجه کنید ، شاید بگویید که مواد تشکیل دهنده آنها را نمی شناسم.شاید هم شما جزء

افرادی هستید که مواد آرایشی را استفاده نمی کنید بلکه ترجیح می دهید از مواد طبیعی برای زیبایی

 پوست خود استفاده کنید.این مواد در عین دارا بودن خواص طبیعی بسیار ارزان هستند.

پاک کننده  شیر و نعناع و خیار

خیار                                         ۱ عدد  حدود ۱۰۰ گرم

برگ نعناع                                  ۲ساقه پر پر شده

شیر                                        ۲/۱ پیمانه( ۵۴ میلی لیتر)

اسانس دلخواه                           ۲ قطره

خیار را پوست بکنید و ان را به قطعات درشت خرد کنید، خیار ، شیر و نعناع را در غذا ساز بریزید و آن را

مخلوط کنید تا کاملا نرم شود.مخلوط را در قابلمه کوچکی ریخته ، روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت ۲

دقیقه کمی بجوشد . آنگاه که سرد شد آن را از درون یک پارچه تمیز   یا تنظیف عبور دهید تا صاف شود.

مایع به دست آمده را در یک شیشه استریل در یخچال نگه دارید .

این مخلوط، تمیز کنند خوبی رای پوست شماست و به مدت یک هفته در یخچال قابل نگهداری است .

 

[ سه شنبه 1389/06/09 ] [ 18:25 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

اعجاز رنگ میوه ها و سبزی ها

 

تقریبا تمامی میوه ها و سبزی ها سرشار از املاح ، ویتامین ها و فیبر ها است و انسان را درمقابل بیماریهای

قلبی ئ سرطان حفاظت می کند . پژوهشگران ، تاثیر میوه ها و سبزی های رنگین را بر سلامت انسان مورد

مطالعه قرار داده اند و بر ضرورت استفاده از آنها تاکید فراوان دارند .

 

میوه ها و سبزی ها از نظر رنگ به  هفت گروه تقسیم می شوند:

 

قرمز :شامل گوجه فرنگی هندوانه ، گرپ فروت صورتی . این گونه از میوه ها و سبزی ها حاوی موادی به نام

  کارتینوئید لیکوپن  هستند و مانع از ابتلای انسان به سرطان و بیماری های قلبی و ریوی می شوند.

قرمز ارغوانی : شامل انگور قرمز ، توت فرنگی، آلو ، کلم قرمز و سیب قرمز که شامل  ماده ای به نام

پاداکسنده  ( آنتی اکسیدان ) های قوی بنام آنتو سیانین می باشند از پیر شدن   بافت های سلولی جلوگیری

می کنند . همچنین مانع انعقاد خون می شود و به این ترتیب به سالامت قلب کمک می نمایند .   انگور قرمز

به دلیل داشتن فلاوونوئید( رنگدانه ها) که پاداکسنده ای بسیار قوی است ، موجب کاهش کلسترول بد 

می شود .

نارنجی : شامل انواع هویج طالبی، کدو حلوایی و سیب زمینی است که به وفور حاوی مادهی ضد سرطانی 

 آلفاکاروتن می باشند.

 نارنجی ،زرد :شامل انواع پرتقال ، مرکبات ،هلو، شلیل، و زرد آلو که حاوی بتا کریبتوگزانتین هستند و از ابتلا به

بیماری های قلبی جلو گیری می کنند.

زرد ، سبز: شامل اسفناج ، ذرت ، نخود سبزکه منبع تامین کننده کاتینولوتنین و زیگزانتین می باشند که به طور

موثری از ایجاد بیماری های چشمی ، آب مروارید ، فساد یا ۱یر شدن بافت های بدن جلوگیری می کند.

سبز: شامل کاهو وگل کلم ، کلم سرشار از مواد شیمیایی نظیر سولفرامین و ایندول است که از ایجاد سرطان  

 در بدن جلو گیری می کند.  

سفید سبز : شامل سیر ، پیاز ، تره ها ، کرفس ، گلابی، انگور سبز حاوی السین می باشند که مانع رشد

عده های سرطانی می شوند.

ویتامین آ و بتا کاروتن  : پیش ماده موجود در میوه های و سبزی ها است که خطر ابتلا به سرطان ریه ، 

مجاری گوارشی و مثانه را کاهش می دهد .همه میوه ها و سبزی ها که به رنگ زرد - نارنجی و یا سبز هستند.....

دارای ویتامین آ می باشند.

ویتامین سی : ضد اکسیدانت است و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد . مرکبات و کیوی سرشار از

این ویتامین است .

ویتامین ای : به وفور در سبزی های سبز برگی شکل وجود دارد و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد .

فیبر های غذایی : به مقدار زیادی در سبزی ها موجود است و مانع ابتلا به سرطان سینه و روده بزرگ می شود.

 

چگونگی مصرف میوه و سبزی

 

روزانه دست کم پنج وعده میوه و سبزی میل شود .

از تمام میوه ها و سبزی ها ی رنگین در طی روز استفاده شود .

از کندن پوست میوه ها، که منبع سرشاری از فیبر هستند ، خود داری کنید.

                                                                  منبع - نشریه آشپز باشی شماره ۴۴

 

[ یکشنبه 1389/06/07 ] [ 12:25 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

خواجه عبدالله انصاری گوید: صحبت با نیکان بس عظیم است !

 

        مس در صحبت کیمیا افتاد                               زر گشت!

       هسته خرما در دست دهقان فتاد                      درخت پر بر گشت !

      و آنک بدست هیزم کش افتاد                            خاکستر گشت !

 

ملای رومی مولانا (ره)فرماید:

 

دلا نزد کسی بنشین که او از در خبر دارد 

                                    به زیر آن درختی رو  که او گلهای تر دارد

 در این بازار عطاران مشو  هر دم چو بیکاران

                                     به دکان کسی بنشین  که در دکان شکر دارد

 

روزی شخصی در خدمت درویشی گفت : " در این راه مرو در هر قدمی هزار چاه است "

درویش گفت :" راه نرفته نشان راه مده که چاه در کنار راه است  نه در میان آن . هر گه از را ه

بدر  روی ، دوستی بر گزین که  تو را از راه  برد.

                             

[ شنبه 1389/06/06 ] [ 15:31 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

نعناع فلفلی

نعناع فلفلی گیاهی است که به دلیل خاصیت  ملایم ضد باکتر ی و ضد عفونی کننده ، برای پو ست های

مشکل دار یا چرب که مستعد جوش زدن هستندبسیار مناسب است ؛ همچنین این گیاه از گسترش باکتری

روی سطح پوست جلوگیری می کند و باعث شادابی پوست  می شود . نعناع فلفلی تازه ، خشک و یا چند

قطره از اسانس آن می تواند یک ماده آرایشی ازران و کاملا مفید برای پوست شما باشد . ریختن چند قطره

از اسانس نعناع فلفلی دریک ظرف آب سرد و گذاشتن پا ، درون آن برای مدت ۱۰ دقیقه ، به  پاهای خسته

آرامش می بخشد.

نکته مهم :

بهتر است افراد باردار برخی از روغن های گیاهی را استفاده نکنند .نعناع فلفلی یکی از آنهاست .

                                                                      منبع : نشریه ساناز سانیا شماره ۴۸

[ شنبه 1389/06/06 ] [ 14:51 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

دو فرشته

دو فرشته مسافر ، برای گذراندن شب ، در خانه یک خانواده ثروتمند فرود آمدند . این خانواده رفتار

نامناسبی داشتند و دو فرشته را به مهمانخانه مجلل شان راه ندادند، بلکه  زیر زمین سرد و نمناک

خانه را در اختیار آنها گذاشتند.

فرشته پیر در  دیوار زیر زمین شکافی دید و آن را تعمیر کرد. وقتی که فرشته جوان از او پرسید :چرا چنین

کاری کرده ، او پاسخ گفت : "همه امور بدانگونه  که می نمایند نیستند."

شب بعد این دو فرشته به منزل یک خانواده فقیر ولی بسیار مهمان نواز رفتند. بعد از خوردن غذایی مختصر

، زن و مرد فقیر ، رختخواب خود را در اختیار دو فرشته گذاشتند.

  صبح روز بعد ، فرشتگان ، زن و مرد فقیر را گریان دیدند . گاو آن ها که شیرش تنها وسیله گذران زندگی شان

بود ، در مزرعه مرده بود.

فرشته جوان عصبانی شد و از فرشته پیر پرسید :" وقتی در زیر زمین آن خانواده ثروتمند بودیم ، دیدم که در

شکاف دیوار کیسه طلا وجود دارد . از آنجا که آنان بسیار حریص و بد دل بودند شکاف را بستم و طلاها را از

دیدشان مخفی کردم . دیشب  وقتی در رختخواب زن و مرد فقیر خوابیده بودیم ، فرشته مرگ برای گرفتن

جان زن فقیرآمد و من به جایش آن گاو را به او دادم .همه امور بدانگونه که می نمایند نیستند و ما گاهی

اوقات ، خیلی دیر به این نکته پی می بریم.

                                                                     برگرفته ار کتاب۱۷داستا ن کوتاه

                                                                                         از نویسنده گان ناشناس

[ شنبه 1389/06/06 ] [ 14:46 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

آشنایی با خواص گل ختمی

نرم کنند و رافع التهابات گلو

این گیاه دارویی ، شامل گلهای گیاه ختمی است که در اکثر منابع معتبر علمی دنیا خواص دارویی و

درمانی آن به تائید رسیده است .

این گیاه در اکثر مناطق کشور بخصوص در لاهیجان ، رامسر و برحی نواحی استان های گیلان به صورت

پراکند می روید. بخش های قابل استفاده این گیاه شامل گل های آن است که حاوی ترکیباتی شمیایی چون

 موسیلاژ، پکتین ، فلانوئید و مواد قندی است .

خواص درمانی و دارویی:

شامل خاصیت خلط آوری ، نرم کنندگی گلو و کاهش دهند التهابات مجاری تنفسی می باشد . در طب قدیم

 از ریشه این گیاه نیز در تهیه پماد برای رفع التهابات سوختگی های سطحی و نیز  تهیه دهان شویه گیاهی

استفاده می شو د. این گیاه یکی از اجرای اصلی چهار گل در طب سنتی است .

عوارض جانبی

عارضه خاصی در خصوص مصرف این گیاه بیان نشده است. با این حال مصرف بیش از حد آن در دوران بارداری

و شیر دهی توصیه نمی شود.

روش و میزان میزان مصرف آن

حدود ۵ گرم از پودر خشک آن را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در یک فنجان آب جوش دم کرده میل نمایید.

           

                                                                            منبع : نشریه ساناز و سانیا شماره ۴۸

 

 

 

[ شنبه 1389/06/06 ] [ 14:6 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

آشنایی با خواص گیاه بو مادران

این گیاه شامل گل و سر شاخه های گیاه بو مادران است که در اکثر منابع معتبر و علمی دنیا خواص

دارویی و درمانی آن به تایید رسیده است . بو مادران در اکثر نقاط کشور بخصوص در مناطق مرتفع کشور از

 جمله ارتفاعات البرز، شهرستان دماوند، گچسر، کندوان،پلور و استانهای آذر بایجان غربی وشرقی پراکندگی

رویش  دارد و در برخی مناطق کشور به صورت عمده کشت می شود.

اندام مورد استفاده این گیاه شامل گل و سرشاخه های گلدار آن می باشد که حاوی ترکیبات شمیایی

زیادی از جمله اسانس ، الکالوئید ، فلانوئید ، و تانن است .

خواص درمانی و دارویی این گیاه شامل خواص مدر، کاهنده فشار خون و ضد عفونی کنند مجار ادارای است .

ولی در طب سنتی در دفع سنگ کلیه ، مثانه و تنظیم عادت ماهانه نیر کاربرد برای آن ذکر شده است .

عوارض خاص جانبی برای این دارو ذکر نشده است ولی مصرف بیش از حد آن احتمالا باعث مسمومیت شده

و توصیه نمی گردد.همچنین مصرف آن در دوران باردداری و شیر دهی توصیه نمی شود.

روش مصرف این گیاه بگونه ای است که باید دو تا چهار گرم کل یا سر شاخه گلدار خشک این گیاه را در یک

فنجان آب گرم بمدت ۱۰  تا ۱۵ دقیقه دم نمود و روزانه دو تاسه بار میل نمود.

                                                                       منبع : نشریه ساناز سانیا شماه ۴۸

 

[ شنبه 1389/06/06 ] [ 14:3 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند

از نیکو بد زمانه بگسل پیوند

می در کف و زلف دلبری گیر که زود

هم بگذرد و نماند این روزی چند

[ پنجشنبه 1389/06/04 ] [ 10:15 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند

از نیکو بد زمانه بگسل پیوند

می در کف و زلف دلبری گیر که زود

هم بگذرد و نماند این روزی چند

[ پنجشنبه 1389/06/04 ] [ 10:15 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

چهار روغن سالم چهار دوست انسان

 

شاید خیلی از ما با شنیدن کلمه چربی اخساس بدی را تجربه کنیم و به یاد یک بیماری قلبی - عروقی و

دردسرهای انسان بیفتیم! اما باید گفت: چیزی که این همه در باره اش بد می گویند، نوع خوب هم دارد.

آن دسته از چربیهایی که برای بدن انسان مضر هستند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش

می دهند چربی ّهای اشباع شده  هستند که با عث افزایش کلسترول بد خون یا ( ال دی  ال  ) هستند.

 

چربیها همه جا هستند

 

چربی ها بخش غیر قابل تفکیک رژیم غذایی ما هستند . و فرقی هم نمی کند که  غذا خانگی با شد یا

فست فود. چه در منزل و چه در رستوران که غذا بخوریم بر میزان چربی که وارد بدن ما می شود ،افزایش

مشاهده می شود .پس بهتر است حال که خود مان غذا می پزیم نوع چربی را خودمان انتخاب کنیم .

روغن زیتون ، روغن نارگیل ، روغن کتان و روغن ماهی  این چهار نوع روغن دوست

 انسان اند.     

     روغن نارگیل :

   این روغن شگفت انگیز در کمی وزن و افزایش متابولیسم یا سوخت و ساز

     و سلامت قلب بسیار موثر است. این روغن به هنگام حرارت دیدن به راحتی اکسیده نمی شود .

   روغن زیتون :

    این روغن نقش اساسی در برنامه غذایی اهالی مدیترانه  دارد.می توان هم در پخت وپز و هم

مستقیما در سالاد از آن استفاده کرد. باید در دمای متعادل از آن استفاده نمود.و در دمای

بالامناسب نیست و اگر زیاد خرارت بیند اکسیده می شود و همه خواص مفیدش را از دست می

می دهد.   

روغن کتان  

این روغن سرشار از امگا ۳ می باشد . اصولا دانه کتان دارای منابع سرشار امکا ۳ است . این روغن نقش ا

اساسی در پایین آرودن کلسترول بد بدن دارد.همچنین در کاهش خطر ابتلا به سرطان و دیابت نقش انکار ناپذیر

پذیری دارد.

روغن ماهی

این روغن به ذلیل ذاشتن امگا ۳ شناخته شدنا ست  ، این روغن به دلیل برخورداری فراوان از امگا ۳ جایگاه ویژه

ای در هرم غذایی هر فردباید برایش در نظر گرفته شود و باعلاوه اینروغن در سلامت پوست و مو جایگاه خاص

خود را  دارد.

[ پنجشنبه 1389/06/04 ] [ 2:23 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

حکمت وزیدن باد

رقصاندن شاخه ها نیست!

محکم کردن ریشه هاست.

[ چهارشنبه 1389/06/03 ] [ 13:32 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

نکات کوچک خانه داری

 

۱- چرا گاهی که سفیده تخم مرغ را با همزن برقی می زنیم ، خوب فرم نمی گیرد؟

 

باید به هنگام جدا کردن زرده از سفیده دقت کنید که به هیچ وجه زرده داخل سفیده نشود.هنگامی که

می خواهید شکر را به سفیده اضافه کتیدکم کم و به طور یکنواخت شکر را بیافزاید و با همزن آن را بزنید

تا خطوط همزن روی آن شکل بیاندازد  و  وقتی ظرف را بر می گردانید از ظرف نریزد. اگر سفیده شما این

با شرایط گفته شده تهیه شود  هنگامی که با مواد کیک مخلوط شوذ . کیک شما خوب پف می کند.

 

۲-چرا گاهی از اوقات هنگام آبکش کردن لازانیا در فاصله زمانی که آن را با مواد مخلوط کنیم، به

 هم می چسبد؟

چزمان پختن لازانیا باید حتما در آب جوش نمک ریخت ، و بعد لازانیا را در قابلمه به صورت ضربدری  روی  هم قرار

دهید و بلافاصله بعد از آبکش کردن باکمی از روغن مایع یا زیتون مخلوط کنید و با بعد از آبکش کردن تا زمان

استفاده  آن را در آب سر قرار دهید.

 

۳- چرا وقتی خمیر تارت را تهیه می کنیم گاهی زود به روغن می افتد ؟

توجه داشته باشید هنگام مخلوط کردن خمیر تارت را زیاد با کف دست ورز ندهید باید  با نوک انگشتان

کره را به خورد آرد بدهید و خمیر زیاد ورز داده نشود.

 

۴- چه زمانی مناسب است که ژلاتین را به مار مالادی که در حال طبخ آن هستیم اضافه کنیم و جگونه؟

در اوخر پخت که مار مالادتان در حال آماده شدن است  ورقه ژلاتین  را به مدت دو دقیقه در آب سرد

خیس کنید .آنگاه ورقه را بردارید و به مار مالاد اضافه کنید تا در مار مالاد حل شود و بعد از گذشت زمان

کوتاهی شعله را خاموش کنید.

 

 

[ چهارشنبه 1389/06/03 ] [ 8:5 ] [ شهین بانو ] [ ]
 

نشانه های کاهش فشار خون

هیپوتاسیون ( کم فشاری خون )اصطلاحی پزشکی برای کاهش فشار خون است ،که در آن اندامهای حیاتی بدن

از جمله قلب و مغز خون کافی دریافت نمی کنند.

علائم کاهش فشار خون عبارتند از:

- تارشدن دید

- احساس سرگیجه و اغتشاش ذهنی

ـ غش کردن

ـ سیاهی رفتن چشم ها

ـ احساس خواب آلودگی

ـ احساس عمومی ضعف بدن

 

 

 

 

[ چهارشنبه 1389/06/03 ] [ 5:15 ] [ شهین بانو ] [ ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ در واقع دفترچه یادداشت من است .امیدوارم مطالب مورد علاقه من در
زمینه تغذیه و سلامتی به درد شما خواننده گرامی هم بخورد.
.

لینک دوستان
چت باکس


امکانات وب
فروش بک لینک طراحی سایت